با فراگیر شدن اینترنت و استفاده گسترده از آن در زمینه IT این پرسش مطرح گردید، که آیا می توان بین برنامه های دو کامپیوتر که از هم دور هستند از طریق اینترنت ارتباط برقرار کرد، بدین معنی که یک برنامه در یک کامپیوتر امکان فراخوانی تابعی را در برنامه کامپیوتر دوم که از آن دور است داشته باشد و بتواند ورودی هایی را به تابع مورد نظر ارسال نماید و خروجی هایی را دریافت نماید. پاسخ به این پرسش موجب به وجود آمدن تکنولوژی وب سرویس (Web  Service) شد.

وب سرویس ها برنامه (قطعه کد) هایی هستند که تحت وب قابل دسترسی اند و از طریق پروتکل های استانداردی مانند Http به انتقال و مبادله دیتا با سایر برنامه های کاربردی می پردازند. اساس کار وب سرویس (Web Service) ها بر پایه دریافت و تولید پیغام بنیان گذاری شده است. بدین معنی که آنها منتظر می مانند که کلاینت ها به آنها وصل شده و بنا به درخواست کلاینت ها به آن ها پاسخ می دهند .

وب سرویس ها به سیستم عامل و زبان برنامه نویسی وابستگی ندارند

شما می توانید از وب سرویس ها (Web Services) بر روی هر سیستم عامل و با هر زبان برنامه نویسی استفاده نمایید. وقتی یک برنامه، یک وب سرویس را فرا می خواند، درخواست او با فرمت Xml ارسال می شود و پاسخ را نیز در قالب فایل Xml دریافت می نماید، در نتیجه فراخوانی یک وب سرویس توسط برنامه ها مستقل از سیستم عامل و زبان برنامه نویسی به کار رفته می باشد.

وب سرویس سامانه inbox.ir امکاناتی نظیر ارسال ایمیل، ساخت گروه کاربری، تعریف کاربر به صورت تکی و دسته ای در گروه کاربری خاص و ارسال خبرنامه می باشد

تمام عمیات مجاز وب سرویس سامانه  inbox.ir از طریق ارسال یکسری پارامتر به آدرس وب سرویس سامانه انجام می شود . در میان پارامترهای هر قسمت، پارامتری به نام کلید وب سرویس (ApiKey) وجود دارد، که سامانه با خواندن کلید دریافتی متوجه می شود کاربر ارسال کننده درخواست، چه کسی است.

با داشتن کلید وب سرویس و استفاده از نمونه کدها به راحتی و بدون ورود به سامانه خودتان از تمامی امکانات موجود در سامانه استفاده نمایید .

02